· 

Møde mellem projektpartnerne i Esbjerg: Lær af forskelle!

I begyndelsen af oktober mødtes GrønBusiness' projektpartnere i Esbjerg til det sjette "Joint Project Meeting". I midten af den anden projektfase var der fokus på at forbinde milepælene med hinanden. Målet var at integrere resultaterne fra projektpartnernes konceptpapir under ledelse af Kalundborgegnens Erhvervsråd i de foranstaltninger og instrumenter, der allerede var udviklet, og dem, der stadig skulle planlægges.

Troels Larsen, projektleder for GrønBusiness hos Business Esbjerg, bød deltagerne hjerteligt velkommen og gav en kort rundvisning i Business Esbjergs nye lokaler lige ved lufthavnen. Mødets anden dag fandt sted i kultur- og fællesskabshus "Platformen", som også huser "Riggen", Business Esbjergs iværksætterhus. "Riggen“ er støttet af Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommune.

"Se de smukke lamper - typisk dansk!" De tyske deltagere var begejstrede for det 'hyggelige' møderum. Derfor opstod der straks et godt arbejdsklima, hvor partnerne gik i dybden med den konkrete implementering af tiltagene for at udvikle fleksible løsninger, der tager højde for forskellene mellem partnerne. De forskellige organisationsstrukturer og arbejdsfokus i de tyske og danske erhvervsfremmeorganisationer betyder nemlig, at ikke alle arrangementer eller vejledningsformer er lige velegnede for alle.

"Uanset om det drejer sig om kontorudstyr, eventformater eller organisationsstruktur: Vi er meget ens på mange punkter, men det er forskellene, der gør det spændende. Her har vi mulighed for at lære af hinanden og hele tiden få nye perspektiver", siger Mandy Drebold fra KielRegion, projektets leadpartner, og opsummerer den særlige betydning af den tysk-danske udveksling.