· 

Hej og Moin: Marcus Brandenburg fra HS Flensburg

Må vi præsentere os selv? Marcus Brandenburg er professor i logistik og supply chain management ved Flensburg University of Applied Sciences og er aktivt involveret i GrønBusiness-projektet:

 

Motivation: Gennem bæredygtig ledelse tages der også hensyn til socioøkologiske faktorer ud over de rent økonomiske mål, og den lineære økonomi med dens forsyningskæder og værdiskabende netværk videreudvikles til en cirkulær økonomi. For at kunne håndtere den resulterende kompleksitet skal nye koncepter implementeres på tværs af funktioner og organisationer samt på tværs af landegrænser.

 

Målsætninger: Den økonomiske omstilling til en cirkulær økonomi stiller organisationer og virksomheder i forskellige sektorer og brancher over for store udfordringer. Som en del af GrønBusiness-programmet på Flensburg University of Applied Sciences ønsker vi at udvikle forretningsledelseskoncepter og støtte deres implementering i forretningspraksis.


Tysk-dansk samarbejde:
Implementeringen af cirkulære økonomikoncepter bør ikke begrænses af kommunale ansvarsområder eller landegrænser, men bør i stedet foregå på tværs af sektorer og lande. GrønBusiness muliggør det nødvendige grænseoverskridende samarbejde med og vidensoverførsel til projektdeltagere fra den tysk-danske Interreg-region.


HS Flensburg (Flensburg University of Applied Sciences):

Placering af Hochschule Flensburg i Interreg-programområdet Deutschland-Danmark.
Placering af Hochschule Flensburg i Interreg-programområdet Deutschland-Danmark.

I og uden for regionen er Flensburg University of Applied Sciences kendt som et ekspertisecenter inden for undervisning, forskning og videnoverførsel og samarbejder med mange institutioner, organisationer og virksomheder fra forskellige sektorer og brancher inden for rammerne af akademiske og praktiske partnerskaber.

 

Placering:

Kanzleistr. 91-93
24943 Flensburg
Tyskland

 

Rollen i GrønBusiness:

  • Ledende delmål 2 »Gennemføre forskning og skabe et markedsoverblik«
  • Videnskabelig analyse af eksisterende og udvikling af nye koncepter for den cirkulære økonomi
  • Empirisk validering og forberedelse af implementering af koncepter for cirkulær økonomi i forretningspraksis
  • Videnoverførsel til virksomheder og organisationer inden for den dansk-tyske Interreg-region